De regulă, o societate care rezidă în Quebec și care este înscrisă la taxe trebuie să verse la Revenu Quebec cele două taxe, TPS (TVH) și TVQ, pe care le-a colectat în perioada de raportare. Aceste taxe sunt diminuate de ceea ce numim CTI și RTI, adică TPS-ul și TVQ-ul plătit de companie furnizorilor săi de bunuri și/sau servicii.

Există câteva reguli privind CTI și RTI și ele se referă la procentul de utilizare în folosul companiei al unui bun sau serviciu, funcție de categoria în care respectivul bun/serviciu se situează.

BUNURI MOBILE
În această categorie sunt incluse mașinile, echipamentele de lucru, diverse aparate cum ar fi un computer, un mobilier de birou etc. Regula pentru aceste bunuri mobile este aceea că dacă utilizarea lor în interesul societății este de cel puțin 51%, puteți cere de la guvern 100% din valoarea taxelor plătite la furnizor; dacă utilizarea lor este egală sau mai mică de 50% nu aveți dreptul să cereți nicio taxă din cele plătite.

De exemplu, un șofer de camion cumpără un laptop cu suma de 1,150$, care include TPS în valoare de 50$ și TVQ în valoare de 100$. El își utilizează laptopul în proporție de 70% în interesul societății sale comerciale și 30% în interes personal. Prin urmare, în declarația sa de TPS/TVQ el poate poate să ceară rambursarea în proporție de 100% a celor două taxe plătite (50$ și 100$).

CHELTUIELI CURENTE
Din categoria cheltuielilor curente fac parte diverse bunuri neamortizabile sau diverse servicii, cum ar fi serviciul de telefonie mobilă sau fixă, internet, electricitate etc. Pentru această categorie regula de rambursare a taxelor este puțin diferită. Dacă aceste  cheltuieli sunt făcute în interesul companiei în proporție de cel puțin 90% aveți dreptul la o rambursare de 100% a taxelor plătite; dacă aceste cheltuieli sunt făcute în proporție de 10% până la 90% în folosul companiei, atunci taxele pot fi cerute în funcție de acest procentaj; pentru o utilizare de 10% și mai puțin nu aveți dreptul la nicio rambursare.

BUNURI IMOBILE 
În această categorie intră, de exemplu, o locuință închiriată. Regula de rambursare a taxelor este identică cu cea a categoriei de cheltuieli curente de mai sus.

CHELTUIELI DE REPREZENTARE
Aici intră diverse cadouri făcute clienților, ca de exemplu o masă la restaurant. Rambursarea de taxe ce poate fi cerută este de maxim 50% în acest caz.

CHELTUIELI DE ÎNSCRIERE LA DIVERSE CLUBURI SPORTIVE
În acest caz, chiar dacă ați plătit TPS/TVQ nu puteți cere nicio rambursare.