Am remarcat ceva nou pe rețelele de media socială (care fie vorba între noi, numai media nu e și nici socială, poate anti-socială): tot mai multă lume vorbește despre „ei” –  ei nu ne lasă să ne exprimăm liber, ei nu ne lasă să muncim, ei ne spun ce e bine și ce nu e, ei conduc lumea și așa mai departe.

Cine sunt acei „ei”? Nu e foarte sigur. Grupul „ei” diferă de la o situație la alta: este poate oculta mondială, este guvernul paralel, sau poate cel ales, este opoziția, sunt extratereștrii, poate cei care au fabricat și lansat virusul corona. Ca să turnăm gaz peste foc, musai să-i includem pe, în ordine aleatorie +/-: Bill Gates, Soros, 5G, Zuckerberg, Elon Musk, 5G, Organizația Mondială a Sănătății, doctor Tam, Iohannis, 5G, promotorii vaccinului în general și alții. A da, și 5G. Ei sunt de vină că stăm ca oile în casă, în loc să fim ca mieii zburdători pe câmpii că doar vine, vine primăvara, de se-așterne-n toată țara…

Este drept, nu am avut până acum de-a face cu o situație similară sau de departe asemănătoare cu cea de acum; însă depinde de NOI, și nu de ei, cum trecem prin ea și ce lecții învățăm sau nu. Poate că distanțarea socială impusă cu forța a fost taman necesară ca să învățăm că nu există „ei” și „noi” separați, ci doar NOI; „ei” reprezintă doar umbra nemulțumirilor noastre. Zic asta deoarece, când toate astea or trece – și Soros, și virusul, și 5G-ul – om găsi alți țapi ispășitori. Cu siguranță. Pariu?

P.S. Pentru cei care cred că le-a fost furată și compromisă libertatea de mișcare, le recomand să arunce o privire la starea de urgență din România, unde nu se poate ieși din casă fără un motiv foarte clar stipulat și scris într-o declarație pe hârtie. Rezultatul? O situație generală ținută sub control, în ciuda „invaziei” de români reîntorși acasă de Paști de prin Europa, potențiali purtători de corona.

La polul opus, cea mai dezvoltată, cea mai liberă și mai bogată țara din lume are în jur de 1 milion și vreo două sute de mii de cazuri virusate, cu vreo 70 de mii de morți.

În final, toate or trece, depinde de noi cum…

CITIȚI ȘI:

Reflecții canadeze | I’ll Be Back

2 COMENTARII

  1. Adica exact cei care tin economia SUA si poate chiar a lumii in spate, fara banii lor societatea ar fi la stadiu de colibe

  2. Doamne fereste!!! Si cum au facut banii, elita ? Nu de pe urma celor care au construit colibele si au evoluat mai departe? Nu ai auzit de coruptie si politica, manipulari si mite ? Bogatii s-au ridicat pe spatele clasei muncitoare, sustinuti si ajutati de politica , guverne si coruptie. Wake up, people !!!

Comments are closed.