Grand Circuit féérique de Montréal 2020, care propune vizitatorilor trei mari evenimente în trei locuri diferite ale orașului, poartă amprenta unei românce, Cristina Moldovan.

În ciuda pandemiei și a restricțiilor, Crăciunul la Montreal va fi și în acest an unul magic, grație organismului Village de Noël de Montréal care propune trei mari evenimente, în trei locuri diferite, reunite sub denumirea de Grand Circuit féérique de Montréal 2020. Menit să pună în valoare artizanii și producătorii locali, precum și caracterul nordic al orașului Montreal, acest circuit vă va introduce în atmosfera și ambianța autentică a sărbătorilor. 

Vă prezentăm, pe scurt, cele trei componente ale circuitului, precizând că ele există și datorită imaginației, talentului și eforturilor unei românce: Cristina Moldovan, cea care a participat la organizarea acestor trei evenimente majore alături de Line Basbous, directoarea organismului Village de Noël de Montréal.

Village de Noël de Montréal la Place du Marché Atwater

Anul acesta, Village de Noël de Montréal sărbătorește a cincea sa ediție, după ce în 2019 a cunoscut un succes de amploare: 106,000 de vizitatori pe parcursul a 12 zile și milioane de dolari în beneficii pentru economia locală. Acest deja faimos Târg de Crăciun propune publicului produse de artizanat local și regional etice, eco-responsabile și de calitate.

Village de Noël de Montréal la Piața Atwater. FOTO: Facebook@NoelMontreal.

Îl puteți vizita în fiecare weekend până pe 20 decembrie 2020 (vineri de la 17:00 la 22:00, sâmbătă de la 11:00 la 19:00 și duminică de la 11:00 la 17:00). Adresa: Place du Marché (Saint-Ambroise colț cu Atwater). Intrarea este gratuită. Info suplimentare: www.noelmontreal.ca.

Marché de Noël de Jean-Talon

O premieră în acest an și debutul unei noi tradiții montrealeze de sărbători, Târgul de Crăciun de la Piața Jean-Talon va avea loc între 4 și 23 decembrie 2020. Într-o     atmosferă autentică și cu o ofertă bogată de artizanat local, acest târg oferă clienților obișnuiți și vizitatorilor ocazia unor extraordinare descoperiri gastronomice.

Vă veți putea bucura de ele în fiecare weekend între 4 și 20 decembrie 2020, precum și luni 21, marți 22 și miercuri 23 decembrie 2020 (vineri de la 12:00 la 18:00, duminică de la 10:00 la 17:00, iar în restul zilelor de la 10:00 la 18:00). Adresa: Piața Jean-Talon. Intrare gratuită. Info: www.noelmontreal.ca.

Jardins d’Hiver în Quartier des spectacles

Este vorba de o nouă instalație aflată în plin centru montrealez, destinată celor mari și mici deopotrivă. Jardins d’Hiver este un proiect realizat cu sprijinul Tourisme Montréal, în colaborare cu Place des Arts, Société de développement commercial Montréal centre-ville și complexul Desjardins.

Jardins d’Hiver presupune un traseu special, amenajat pe Esplanada de la Place des Arts și pe Sainte-Catherine, care duce către un pom de Crăciun grandios, într-un decor alsacian incredibil. Două terase iluminate, La Forgerie și La Fabrique, cu atmosfere unice și primitoare, fac de asemenea parte din acest proiect.

Montrealezii și vizitatorii metropolei vor putea aprecia frumusețea sărbătorilor la Montreal în această Grădină de iarnă din 5 decembrie 2020 până pe 3 ianuarie 2021. Adresa: Esplanada exterioară de la Place des Arts (175 rue Sainte-Catherine Ouest), strada Sainte-Catherine (între Jeanne-Mance și Saint-Urbain) și Place des Festivals. Accesul este liber. Info: www.noelmontreal.ca.

„Parcursul feeric, prezentat cu ajutorul aplicației noelquebec.ca, vine cu ideea de extindere și în alte spații din Montreal: în Piața Jean-Talon, unde anul acesta, la invitația celor de la Marchés Publics de Montréal, deschidem primul Târg de Crăciun, precum și Grădinile de Iarnă de la Place des Arts, unde trebuia să organizăm Târgul de Crăciun al Montrealului. Din cauza faptului că aprobările pentru Târgurile de Crăciun au venit prea târziu, am decis să ne axăm doar pe instalații care să aducă bucurie vizitatorilor”, ne-a declarat Cristina Moldovan.

„Scopul nostru în acest an a fost și este să încheiem anul pe un fundal pozitiv, să aducem lumină și căldură în sufletele montrealezilor, în speranța unui nou an mai blând. Ceea ce dorim, de asemenea, și cititorilor Accent Montreal”, a completat acesta.    

Cristina Moldovan, repere biografice

Cristina Moldovan (stânga) și Line Basbous, fondatoarele organismului Village de Noël de Montréal.

Originară din Arad, Cristina Moldovan (născută Rotaru) s-a stabilit în Canada acum 16 ani, imediat după terminarea Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest din Timișoara. După propriile mărturisiri, visa să ajungă în Canada încă din adolescență, fiind o fană înfocată a lui Céline Dion.

Cristina Moldovan trăiește la Montreal de nouă ani. Acum șase ani, alături de partenera sa Line Basbous, a pus prima cărămidă la temelia organizației Village de Noël de Montréal, care organizează anual, cu sprijinul a peste o sută de voluntari generoși și talentați, Târgul de Crăciun de la Piața Atwater, ajuns astăzi la a 5-a ediție.

1 COMENTARIU

Comments are closed.