Supranumit și „Bătălia nordului”, campionatul canadian s-a mărit și primeşte în acest an 14 echipe, dintre care trei sunt noi: Vancouver FC, Richmond’s TSS Rovers FC și FC Laval, campioana Quebecului din 2022.

Campionatul va debuta în data de 18 aprilie și se va încheia în luna iunie.

Meciurile ce vor conta pentru Cupa Voiajorilor, titlul suprem acordat în cadrul campionatului canadian de fotbal, au fost trase la sorți la sfârșitul lunii ianuarie (foto).

Știați că…?

● Campionatul canadian ar putea fi numit direct Cupa Canadei, deoarece se joacă în stil eliminatoriu.

● Finalistele cupei de anului trecut, FC Toronto și FC Vancouver Whitecaps, intră direct în sferturi.

● Câştigătoarea Cupei Voiajorilor participă direct în Liga Campionilor Concacaf Scotiabank.

● Deşi 18 jucători pot fi prezenţi pe foaia de joc la meci, nu pot fi utilizați pe toată durata competiției mai mult de 30 de jucători.

● La orice meci, fiecare club trebuie să alinieze în formula de start cel puțin trei jucători canadieni.

● În timpul meciului, se pot face cel mult cinci schimbări. Cu toate acestea, jocul nu poate fi oprit de niciuna din echipe mai mult de trei ori pe meci pentru a efectua aceste cinci schimbări.

● În acest campionat se mai pot face încă două schimbări în plus, din motive medicale serioase datorate comoțiilor cerebrale. Astfel, chiar dacă cele cinci schimbări au fost efectuate, în caz de comoție cerebrală a unor jucători, fiecare club mai poate face încă două schimbări. 

● Se pare că nu există o minge specifică de utilizat în acest campionat, așa cum se obișnuiește în altele. Echipa care joacă pe teren propriu decide mingea de joc. Din acest motiv, echipa gazdă este obligată să furnizeze echipei oaspete, cu o zi înainte de joc, 20 de mingi pentru antrenamentul oficial.

CITIȚI ȘI:

Canada privește cu entuziasm spre Mondialul din 2026