Salonului de carte de la Montreal, cel mai mare salon de carte francofonă din America de Nord și unul dintre cele mai mari din lume, se desfășoară anul acesta între 12 și 15 noiembrie. Ca multe alte evenimente de anvergură, și acesta va îmbrăca o formă virtuală pentru a se adapta circumstanțelor actuale, marcate de pandemie. Iubitorii de carte vor avea însă parte de peste 450 de activități, grupate în jurul a cinci teme majore: „2020, și după?”, „Feminism”, „Pluralitatea vocilor”, „Poveste și inspirație” și „Familia și copilăria”.

Editura montrealeză Hashtag, fondată în 2018 de romanciera Felicia Mihali alături de scriitoarele Mirella Țărmure Vădean, Miruna Tarcău și ilustratorul Daniel Ursache, propune publicului o serie de întâlniri virtuale cu trei dintre autorii săi publicați recent: Cristina Monțescu – „La ballade des matrices solitaires” (roman), sâmbătă, 14 noiembrie la ora 13:00 și duminică, 15 noiembrie la ora 10:00; Vincent Fortier – „Phénomènes naturels” (roman), vineri, 13 noiembrie ora 16:00 și sâmbătă, 14 noiembrie ora 15:00; și Sébastien Emond – „Notre-Dame du Grand-Guignol” (poezie). ), vineri, 13 noiembrie ora 14:00 și sâmbătă, 14 noiembrie ora 14:00. Cei care doresc să se înscrie o pot face pe site-ul salonului, la www.salondulivredemontreal.com.

Mai multe detalii despre volumele apărute în această toamnă la Editura Hashtag găsiți pe site-ul său la: www.editionshashtag.com.