Relansarea economiei ontariene post-coronavirus va avea loc în trei etape, a anunțat premierul Doug Ford, fără însă a menționa date concrete de punere în aplicare a planului stabilit de guvern.

Ontario prevede o ridicare graduală a restricțiilor instaurate pentru a combate pandemia de coronavirus. Aceasta se va face în trei etape, care nu au fost încă stabilite în timp. „Este o foaie de parcurs, nu un calendar”, a explicat premierul Ford, adăugând că datele vor fi precizate în momentul în care autoritățile vor considera că impactul relaxării măsurilor restrictive va fi minim din punct de vedere al sănătății publice.

În prima fază, companiile a căror tip de activitate permite respectarea directivelor de sănătate publică privind distanțarea fizică își vor putea redeschide porțile. Redeschiderea parcurilor și reluarea operațiilor non-urgente în spitale sunt, de asemenea, planificate în această primă etapă. 

Cea de-a doua fază prevede redeschiderea businessurilor din industria serviciilor, a birourilor și a firmelor din domeniul comerțului cu amănuntul. Mai multe spații în aer liber vor fi accesibile populației, iar întrunirile cu un număr mai mare de persoane vor fi permise.

Ultima etapă presupune redeschiderea, în mod responsabil, a tuturor locurilor de muncă și o relaxare suplimentară privind întrunirile publice.

Ontario este a doua cea mai afectată provincie canadiană, după Quebec. În data de 27 aprilie, această provincie număra 14.856 de cazuri de COVID-19 și 972 de decese.

Pe 26 aprilie, Guvernul Ford a anunțat că școlile publice din provincie vor rămâne închise până cel puțin pe 31 mai.

Quebecul a anunțat o redeschidere graduală a școlilor, începând cu cele primare și grădinițe, din data de 11 mai. Este așteptat și aici un plan de ridicare progresivă a măsurilor restrictive în ceea ce privește economia.

CITIȚI ȘI:

Quebecul deschide treptat școlile și grădinițele începând cu data de 11 mai
INSPQ: Proiecții ale impactului reluării treptate a activităților economice și sociale în Quebec