Pentru prima oară în Quebec, o anchetă a GRC a condus la punerea sub acuzare pentru incitare la genocid a unei persoane din Boucherville. André Audet, în vârstă de 62 de ani, este acuzat în legătură cu o serie de amenințări publicate online. Publicațiile sale l-au vizat pe premierul Justin Trudeau și comunitatea musulmană.

Acuzația a survenit în urma unei anchete conduse de Équipe intégrée sur la sécurité nationale de la GRC (EISN). Ancheta a fost declanșată ca urmare a informațiilor primite privind apariția online a unor texte îngrijorătoare. André Audet folosea diverse pseudonime pe mai multe rețele de socializare. Anchetatorii au identificat aproximativ o sută de postări pline de ură, amenințătoare și/sau instigatoare la violență pe conturile vizate. Mai precis, Audet a incitat la uciderea prim-ministrului Trudeau și a încurajat eradicarea musulmanilor.

În decembrie 2019, André Audet a apărut în Curte în cadrul aceleiași anchete. Analiza completă a dovezilor împotriva sa a condus la formularea de noi acuzații. El va apărea astăzi la Palais de justice de Longueuil pentru următoarele acuzații, deosebit de grave: încurajare de genocid, incitare publică la ură, instigare voluntară la ură, intimidarea unei persoane asociate cu sistemului de justiție sau a unui jurnalist.