Ținând cont de faptul că sezonul cald nu durează foarte mult în Quebec, sportul și activitățile în aer liber ar trebui integrate cât mai mult în viața noastră cotidiană în această perioadă. Sunt sigur că marea majoritate a celor care sunt părinți își înscriu copiii să facă sport. Fie că este vorba de hochei, baschet, patinaj sau fotbal, guvernul sprijină, prin anumite pârghii, dezvoltarea și promovarea sportului în rândul copiilor.

În cazul adulților situația e diferită, o mare parte dintre aceștia neavând timp să practice un sport, deși activitatea fizică, mișcarea, reprezintă unul din factorii cheie pentru o sănătate fizică și mintală optimă. 

Ținând cont așadar de faptul că activitățile sportiv-recreative de destindere și agrement aduc mari beneficii din punct de vedere al stării generale de sănătate, vă voi prezenta câteva sugestii de activități ce pot fi luate în considerare în această vară:

MERSUL PE JOS. O activitate ce poate fi făcută zilnic, pe străzile sau în parcurile Montrealului. O plimbare de minim 50 de minute (sau un minim 30 de minute de alergare ușoară), reprezintă o activitate pe cât de banală, pe atât de plăcută, fără niciun cost și recomandată de toți specialiștii în domeniul sportului.

TENISUL DE CÂMP poate fi o altă soluție, Montrealul având terenuri chiar și cu nocturnă.

MERSUL PE BICICLETĂ, ce poate fi practicat chiar dacă nu aveți bicicletă. Există BIXI, prin intermediul căruia puteți închiria o bicicletă. Costul este foarte modest: 2,95$/30 de minute. Pentru cei care vor să înlocuiască transportul în comun cu bicicleta pe timpul verii, un abonament anual BIXI ar putea fi interesant – costul este de maxim 94$, deoarece tari-fele sunt mai ieftine pentru cei ce au un abonament OPUS.

DRUMEȚII în zonele turistice din apropierea Montrealului:
■ Parcul Național Mont Saint-Bruno este foarte potrivit pentru ieșirile în familie, grație traseelor de drumeție ușoare și abordabile pentru copii;

■ Parcul Regional Forêt Ouareau, aflat la mai puțin de două ore de Montreal, care poate atrage entuziaștii dornici de drumeții pe lungimi cuprinse între 2,5 și 12,5 km;

■ Muntele Saint-Grégoire din Montérégie iese în evidență prin cele șase trasee ușoare, ce pot fi parcurse de orice familie într-o singură zi, datorită distanțelor și diferențelor de nivel moderate; 

■ Centrul de Turism și Educație Laurentides (CTEL), situat în Saint-Faustin-Lac-Carré, la mai puțin de o oră jumătate de Montreal, oferă posibilitatea unor drumeții pentru toate gusturile. Unul dintre trasee este accesibil chiar și persoanelor cu mobilitate redusă și cărucioarelor pentru copii, suficient pentru a oferi o experiență familială reușită;

■ Observatorul situat în Parcul Național du Mont-Mégantic, Cantons-de-l’Est, are trei trasee ce pot satisface împătimiții de drumeții. Echipați-vă cu un rucsac umplut cu apă și mâncare pentru o zi, o pereche bună de ghete și un tricou de schimb.