Alexandra interpretează rolul lui Jasmine în acest spectacol pus în scenă de Éric Lussier (Productions Kabouki). Ea va urca pe scenă alături de alți tineri talentați, care vor interpreta piese foarte îndrăgite din filme precum Mica sirenă, Aladin, Frumoasa și bestia și multe altele.

Spectacolul, o creație a companiei montrealeze Kabouki, a fost prezentat anul trecut la Théâtre Mirella et Lino Saputo, bucurându-se de un mare succes în rândul copiilor, publicul căruia i se adresează. Drept urmare, Le livre magique este reluat și în acest sezon estival, reprezentațiile având loc în mai multe orașe din Quebec.

 Le livre magique la Amfiteatrul Québécor din Shawinighan. FOTO: Natasha Marciszewski/Facebook.

Spectacolului este țesut ca o poveste în sine, cu costume și decoruri fantastice, punând laolaltă fragmente și personaje din ecranizările unor povești îndrăgite precum Aladin și lampa fermecată, Frumoasa și Bestia, Regele Leu, Cenușăreasa, Mica Sirenă sau Regatul de gheață. Micii spectatori vor recunoaşte cu siguranță acordurile unor piese celebre precum Sous l’ocèan/Under the Sea, Hakuna Matata, Libérée Délivrée/Let It Go etc.

Printre cei șase tineri artiști talentați care fac parte din distribuția acestui spectacol se află și actrița canadiană de origine română Alexandra Băndean, a cărei carieră am urmărit-o de-a lungul anilor în paginile ziarului Accent Montreal. În Le livre magique, Alexandra joacă rolul lui Jasmine, prințesa reprezentată în spectacol ca fiind mai independentă, deșteaptă și feministă, care îl mai pune la punct pe Aladin din când în când.

Alexandra Băndean în rolul lui Jasmine. FOTO: Julie Soto/Facebook.

Absolventă a programului de actorie a Colegiului Seneca din Toronto și a programului de Artă și Cultură al Colegiului Dawson (2011-2013), precum și a programului de Matematică și Statistică de la Universitatea Concordia (2014-2018), Alexandra Băndean are deja multiple roluri în teatru și film la activ: Charlotte, rol principal în mini-serialul Tonic, difuzat online în primăvara anului trecut; Queen Isabella în episodul Edward II (după piesa omonimă a lui Christopher Marlowe) în serialul The Show Must Go Online (2021); Inès în piesa Le venin de Jocaste de Zaynab Bourezza, cu trupa de teatru Uptown Crew, care a fost prezentată în 2019 la festivalurile Revolution They Wrote și St-Ambroise Fringe de Montréal; și Cathy în comedia muzicală fantastică Super Singh (2017), producție bollywoodiană filmată în India și la Montreal. 

Alexandra Băndean.

Pe scenă, Le livre magique durează o oră. Însă dacă doriți să oferiți o zi de naștere memorabilă copilului dvs., spectacolul poate fi prezentat și în acest context (precum și în cadrul unor festivaluri, diverse evenimente, sărbători în familie, în comunitate etc.), într-o formulă de 45 de minute. Pentru rezervări: info@kaboukiproductions.com. Detalii suplimentare: Facebook, Instagram și www.kaboukiproductions.com.

Le livre magique, reprezentații în luna august

● Până pe 12 august: reprezentații la Amphitéâtre Québécor din Shawinighan
● 5 august: Spectacol la Expo St-Hyacinthe
● 26 august: Spectacol la Terrebonne în cadrul festivalului Pop ton été

    CITIȚI ȘI:

    Alexandra Băndean: Teatrul ca formă de expresie a provocărilor societății actuale