Din 2009, Art Souterrain pune în lumină artiștii și arta contemporană în cadrul unui eveniment unic în America de Nord.

Scopul acestui festival este de a face arta contemporană accesibilă unui public cât mai numeros, prin scoaterea lucrărilor din locurile expoziționale tradiționale și aducerea lor în cotidianul montrealezilor. În același timp, evenimentul își propune să pună în valoare și patrimoniul arhitectural al orașului subteran, căci el se desfășoară pe un traseu de câțiva kilometri, care unește edificii precum Complexe Guy-Favreau, Palais des Congrès, Édifice Jacques-Parizeau, Centre de Commerce Mondial și Le 1000 de la Gauchetière.

Festivalul durează trei săptămâni, din 29 februarie până pe 22 martie 2020, iar tematica de anul acesta este ResetDacă vi s-ar cere să porniți de la zero, cum v-ați imagina lumea?

Programul este disponibil pe site-ul festivalului, la www.artsouterrain.com, și include o sumedenie de activități, multe gratuite: vizite ghidate a parcursului subteran (în franceză și engleză), proiecții cinematografice (la Cinéma du Parc și la Centre Canadien d’Architecture – Théâtre Paul-Desmarais), explicații asupra operelor expuse în cadrul unor întâlniri Midi Express în timpul săptămânii (în locuri precum Complexe Guy-Favreau, Palais des congrès de Montréal, Centre de commerce mondial, Édifice Jacques-Parizeau, Place Victoria) sau a unor Animations culturelles în weekenduri. De asemenea, programul include și un eveniment realizat în parteneriat cu Échappe-toi, o extraordinară aventură captivantă, un joc de evadare gigant ce se întinde pe 4 km în subteran. Jocul durează o oră și este o „Călătorie spre centrul Pământului” pentru a descoperi o comoară dintr-un oraș uitat. Info suplimentare, bilete și rezervări: echappetoi.com.

CITIȚI ȘI:

Festival International du Film pour Enfants de Montréal, o versiune familială a celor mai mari evenimente cinematografice din lume
Rendez-vous Québec cinéma, unicul festival dedicat în întregime filmului quebechez