În săptămâna de vacanță (semaine de relâche) Festival International du Film pour Enfants de Montréal (FIFEM) oferă o selecție a celor mai bune filme pentru copii.

Programul festivalului cuprinde o sută de filme (ficțiune, animație, documentar, lungmetraj și scurtmetraj) din mai bine de 34 de țări (Germania, Olanda, Norvegia, Rusia, China, India etc.), secondate de întâlniri și ateliere de educație cinematografică. FIFEM se dorește a fi o versiune familială a celor mai mari evenimente cinematografice din lume – un fel de Cannes, Berlin sau Sundance pentru copii și tineri. Pentru fiecare film în parte, programul specifică grupa de vîrstă căreia i se adresează, care poate fi de la 3 ani la 12 ani și plus.

Festivalul se desfășoară între 29 februarie și 8 martie, la Cinéma Beaubien (2396 rue Beaubien E, Montreal, H2G 1N2), Cinéma du Parc pentru secțiunea sa în limba engleză (3575 avenue du Parc, Montreal, H2X 3P9) și la Musée des Beaux Arts de Montréal.

Duminică, 1 martie, este programată Ziua Bunicilor (Jurnée Grands-Parents), un eveniment deosebit destinat bunicilor și nepoților, cu filme inedite de aici și din întreaga lume, care pe lângă proiecții cinematografice propune participanților o zi întreagă plină de jocuri, concursuri și cadouri. Ziua Bunicilor se va desfășura la Cinéma Beaubien și include, la ora 13:30, o gustare oferită de cinematograf împreună cu Chocolaterie des Pères Trapistes.

Info suplimentare, program complet și tarife: fifem.com.

CITIȚI ȘI:

Rendez-vous Québec cinéma, unicul festival dedicat în întregime filmului quebechez
Montréal en lumière, unul dintre cele mai mari festivaluri de iarnă din lume