Ministrul canadian al Imigrației, Marc Miller, a anunțat în data de 6 decembrie deschiderea unui nou centru global de procesare a cererilor de imigrare, care va fi situat în cadrul Ambasadei Canadei în România.

Acesta este al doilea centru global de procesare deschis de ministerul Imigrației (IRCC) în afara Canadei, după cel din Filipine din martie anul trecut, se arată într-un comunicat al IRCC.

Cele două centre completează rețeaua de procesare a guvernului federal, extinzând ziua de lucru grație mai multor fusuri orare și contribuind la creșterea capacității generale de procesare a IRCC în beneficiul solicitanților.

Centrul de la București va avea 20 de angajați, atât din Canada, cât și angajați recrutați local.

Potrivit politicii de imigrare pentru 2024-2026 enunțate de guvernul federal, Canada își menține obiectivul de a primi 485,000 de rezidenți permanenți în 2024 și 500,000 în 2025. Începând cu 2026, guvernul intenționează să stabilească nivelul rezidenților permanenți la 500,000, pentru a permite atât integrarea acestor nou-veniți, cât și consolidarea pieței muncii din Canada.

CITIȚI ȘI:

Unde se situează Canada și România într-un clasament al averilor pe cap de locuitor?
Imigrația, un subiect fierbinte la nivel federal și provincial