Asociaţia Dăruieşte Viaţă lucrează la construirea unui spital modular pentru pacienţii cu COVID-19 și lansează un apel la donatorii din țară și din străinătate pentru a se alătura proiectului.

Dăruiește Viață, asociația fondată de fondată de Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu și Bianca Voinescu, care construiește în curtea spitalului Marie Curie din București primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, exclusiv din donații și sponsorizări, își canalizează acum eforturile pentru lupta împotriva coronavirusului.

Astfel, asociația va construi în următoarele patru săptămâni un spital modular pentru tratarea pacienților diagnosticați cu COVID 19, cu forme grave sau critice, în curtea Spitalului Elias, în baza acordului dat de conducerea acestuia. Dotarea şi funcţionarea spitalului vor fi în sarcina Spitalului Elias şi a Ministerului Sănătăţii. La finalul pandemiei spitalul modular va fi transformat în spital de mari arși. Asociația a propus autorităților ca spitale similare să fie construite și în alte regiuni ale țării, în Moldova și Transilvania.

FOTO: Dăruiește Viață

Asociația estimează că momentul în care acest spital va fi operațional va coincide cu cel în care criza va ajunge în momentul său de vârf în România.

Dăruieşte Viaţă a direcţionat toate fondurile strânse începând cu 11 martie către susţinerea spitalelor şi a cadrelor medicale din România. Până în prezent, asociaţia a trimis echipamente de protecţie şi echipamente şi aparatură medicală către 16 spitale din Timişoara, Craiova, Bucureşti, Petroşani, Braşov, Fălticeni.

În continuare, este nevoie de bani, de materiale, de echipamente și de solidaritatea românilor de pretutindeni.

Cei care doresc să contribuie pentru acest spital modular și pentru achiziția de echipamente și aparatură medicală pentru personalul din prima linie o pot face prin următoarele modalități:
● SMS la 8826 cu mesajul IMPREUNA pentru o donație de 2 euro. Opțiunea e valabilă doar pe teritoriul României.
● Online la www.daruiesteviata.ro/covid-19
● Sponsorizare: www.daruiesteviata.ro/sponsorizeaza

CITEȘTE ȘI:

COVID-19: Quebec – Cum putem ajuta?
COVID-19: Nevoie de benevoli în Quebec