Quebecul are nevoie de benevoli. Un nou portal web a fost lansat de guvernul provincial pentru cei care pot ajuta și instituțiile care au cel mai mult nevoie în acest moment.

Cei care doresc să participe la acest efort colectiv sunt invitați să viziteze platforma jebenevole.ca, lansată de guvernul Quebecului în parteneriat cu Fédération des centres d’action bénévole du Québec. Căutările și înscrierile se pot face în funcție de oraș/regiune.

În acest moment, nevoia de benevoli este în mod special acută în ceea ce privește băncile alimentare.

Important de menționat: respectarea măsurilor de sănătate publică în vigoare în acest moment este esențială. Sunt invitate să facă benevolat DOAR persoanele sănătoase, fără nici un simptom asociat infecției COVID-19 și care nu se află în izolare, care au mai puțin de 70 de ani și care, desigur, au timpul necesar să o facă.

Niciodată nu am fost mai dependenți unii de alții ca acum. Niciodată până acum nu am avut o asemenea ocazie de a ne arăta solidaritatea și umanitatea. Vă invităm, de asemenea, să cumpărați local și sprijiniți businessurile românești de aici. Încurajați antreprenorii români și cei care oferă servicii profesionale – practic nu există vreun domeniu în care să nu puteți beneficia, pe limba noastră, de competența și priceperea unui român. Iar când vă planificați ieșirile la cumpărături, mergeți și la magazinele românești. Cumpărați românește!

CITIȚI ȘI:

COVID-19: Quebec – Cum putem ajuta?
COVID-19: Esențialul informației