Firmele și manufacturile canadiene au răspuns la apelul lansat de Ottawa pentru a contribui la lupta împotriva COVID-19. Guvernul federal colaborează cu numeroase companii private pentru ca lucrătorii din prima linie să aibă la dispoziție echipamentele necesare.

Guvernul federal a anunțat cheltuieli suplimentare de 2 miliarde de dolari pentru a achiziționa ventilatoare, kituri de diagnosticare și pentru a asigura echipamentele de protecție necesare lucrătorilor din lina întâi: măști chirurgicale, bluze de spital, dezinfectate de mâini.

În contextul actual, în care toate statele lumii caută să-și mărească stocurile de echipamente medicale și de protecție necesare pentru a combate pandemia de coronavirus, Canada ia măsurile necesare pentru a-și spori substanțial producția internă a acestora.

La apelul făcut în data de 20 martie de Ottawa către sectorul privat pentru a contribui la efortul colectiv împotriva COVID-19 (Canada’s Plan to Mobilize Industry to Fight COVID-19) au răspuns aproape 3,000 de companii canadiene. Guvernul federal a putut încheia astfel mai multe acorduri care vor asigura o aprovizionare sigură și stabilă a materialelor și echipamentelor atât de necesare acum, pe termen scurt și mediu, ca de exemplu peste 1.500 de ventilatoare și mai bine 157 de milioane de măști chirurgicale.

CITIȚI ȘI:

Ce este Canada Emergency Response Benefit și cui i se adresează?
Cum ne tratăm de COVID-19 acasă?
COVID-19: Esențialul informației