Societățile de transport public din regiunea Montreal vor începe să distribuie zeci de mii de măști reutilizabile pentru a contribui la limitarea răspândirii COVID-19.

În data de 15 mai, premierul Legault a promis acordarea a 6 milioane de dolari pentru societățile de transport în comun din Montreal și împrejurimi pentru ca acestea să poată distribui măști călătorilor.

Alte campanii de distribuție vor avea loc în următoarele luni, în funcție de evoluția epidemiei și aprovizionare, pentru a atinge un număr total de 1,5 milioane de măști furnizate gratuit pe teritoriul celor 82 de municipalități care alcătuiesc Comunitatea metropolitană Montreal.

Astfel, până la finele lunii iunie, Société de transport de Montréal (STM) va distribui 235.000 de măști reutilizabile. Săptămâna viitoare campania va avea loc în rețeaua de metrou, în cele mai aglomerate stații și în cele situate în zonele foarte afectate de pandemie. Alte 10.000 de măști for fi expediate prin poștă persoanelor care utilizează transportul adaptat.

În Laval, Société de transport de Laval (STL) va începe tot luni să distribuie 15.000 de măști reutilizabile călătorilor, la stațiile de metrou Montmorency și Cartier, la orele de vârf. De asemenea, STL va trimite prin poștă 1.000 de măști celor care au nevoie de transport adaptat.

Măștile vor fi oferite și celor care utilizează rețeaua de trenuri urbane. Campania de distribuire va începe din după-amiaza zilei de 25 mai și va dura până la jumătatea lunii iunie. 20 de situri sunt în mod special vizate: Terminus Centre-Ville și Mansfield, Angrignon, Vaudreuil, Chambly și Candiac, precum și gările Lucien-L’Allier, Vendôme, De la Concorde, Sauvé, Gara centrală și Bois-Franc.

CITIȚI ȘI:

Purtarea măștilor, foarte recomandată în Quebec
Sprijin puternic în Quebec pentru ca masca să fie obligatorie în public. De ce guvernul nu adoptă o asemenea măsură?