Pandemia declanşată de noul coronavirus a atins un nou prag psihologic pe 21 mai, în contextul în care numărul total al cazurilor confirmate pe plan mondial a depăşit 5 milioane.

Depășirea acestui prag survine după ce rata de infectare a crescut în America Latină, iar situaţia a început să se amelioreze în Europa şi în Statele Unite, informează DPA, citată de Agerpres.

În Statele Unite au fost raportate cele mai multe cazuri din lume, cu 1.551.000 de persoane infectate, iar pe locul al doilea se află Rusia.

Brazilia, unde primul caz din America Latină a fost raportat în februarie, ocupă poziţia a treia în acest clasament, iar numărul infecţiilor locale urmează o curbă ascendentă, potrivit datelor colectate de specialiştii de la Johns Hopkins University din Baltimore, SUA.

Brazilia a raportat aproape 20.000 noi cazuri într-o singură zi, miercuri, fapt care subliniază că în anumite zone ale lumii pandemia încă nu a ajuns în faza sa de vârf.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) afirmă că Africa ar putea să se afle la câteva luni distanţă de nivelul maximal al pandemiei, iar îngrijorările specialiştilor rămân la niveluri ridicate în ceea ce priveşte ţările în curs de dezvoltare şi în comunităţile vulnerabile de pe întregul Glob.

Pandemia de COVID-19 a ucis peste 328.000 de persoane pe plan mondial, potrivit acelorași date de la Johns Hopkins University.

CITIȚI ȘI:

Comisie independentă de analiză: Sistemul de alertă al OMS ar trebui revizuit
Răspunsul mondial la coronavirus: 8 miliarde de dolari pentru asigurarea accesului universal la tratamente și vaccinuri