Economia Quebecului este în pauză din data de 23 martie, de când premierul François Legault a anunțat închiderea tuturor unităților comerciale și a companiilor non-esenţiale. Pe 13 aprilie, acesta a anunțat că lista sectoarelor de activitate considerate prioritare se va lărgi.

Din 15 aprilie, garajele/atelierele mecanice, centrele de grădinărit și pepinierele, companiile de amenajări peisagistice și minele vor putea să își reia activitatea. În acest context, ministerul Transporturilor a anunțat că data limită pentru schimbarea pneurilor cu nituri a fost amânată de la 1 mai la 5 iunie 2020.

Starea de urgență medicală în care se află provincia a avut un impact serios asupra construcțiilor și renovărilor de locuințe. Drept urmare, pentru a nu crea o situație de penurie în acest domeniu, guvernul provincial a decis redeschiderea șantierelor începând din 20 aprilie 2020, pentru unitățile rezidențiale a căror construcție sau renovare trebuie terminată până la data de 31 iulie 2020. Aproape 10,000 de noi locuințe ar trebui să fie gata până la începutul tradiționalei perioade de mutări din luna iulie.

Reluarea activităților pentru aceste sectoare de activitate se face în urma consultărilor cu autoritățile din domeniul sănătății publice, pentru ca măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirus să fie respectate.

CITIȚI ȘI:

Un scenariu optimist și unul pesimist pentru evoluția COVID-19 în Quebec
COVID-19: Esențialul informației