Inițial prevăzută pentru data de 11 mai, redeschiderea magazinelor care nu se află în centre comerciale și cele care se află în interiorul acestora dar au un acces direct din exterior, a fost amânată în regiunea Montreal pentru 18 mai.

Decizia guvernului provincial de a amâna cu o săptămână redeschiderea magazinelor non-esențiale este motivată de o marjă de manevră considerată prea îngustă în ceea ce privește spitalele montrealeze.

Din cele 7.000 de paturi care au fost eliberate în spitalele din Quebec pentru a face față pandemiei, doar 1.772 sunt ocupate, însă majoritatea lor sunt în regiunea Montreal.

Reamintim că astăzi, 4 mai, redeschiderea magazinelor non-esențiale a început în Quebec, în afara Montrealului.

Datele pentru redeschiderea școlilor și a grădinițelor CPE  – 19 mai la Montreal și 11 mai în restul Quebecului – rămân neschimbate pentru moment.

De asemenea, data de 11 mai este deocamdată menținută pentru redeschiderea completă a sectorul construcțiilor și reluarea parțială a activităților companiilor manufacturiere, cu anumite limite impuse privind numărul de angajați care pot lucra în același timp.

Situația COVID-19 în data de 4 mai în Quebec și la Montreal

75 de noi decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în provincie, totalul fiind acum de 2,280. În plus, 758 noi cazuri de COVID-19 au fost depistate, bilanțul infecțiilor ridicându-se la 32,623. 1,772 de persoane sunt spitalizate în acest moment în Quebec, dintre care 218 la terapie intensivă.

La Montreal, numărul cazurilor confirmate este de 16,606; cel al deceselor se ridică la 1,410. Cele mai afectate arondismente sunt Montréal-Nord, Côte-des-Neiges–Notre-Dame-de-Grâce, Ahuntsic–Cartierville.  

CITIȚI ȘI:

COVID-19 în Quebec: O nouă strategie de testare și un număr mai mare de teste efectuate zilnic
Santé Canada a suspendat utilizarea testelor rapide fabricate de compania Spartan Bioscience