Joi, 21 septembrie 2023, Cenaclul Mihai Eminescu deschide sesiunea de toamnă cu o nouă întâlnire la Centrul comunitar 6767 Côte-des-Neiges din Montreal. Întâlnirea se va bucura de prezența dnei Cristina Marinescu, gerant interimar la Consulatul General al României la Montreal, și a dlui Marian Nencescu, cercetător asociat la Academia Română, care va susține o comunicare cu tema: Eminescu și „ispita filosofică”.

Vor participa, de asemenea, și dl Jacques Bouchard, profesor la Universitatea din Montreal, specialist în perioada iluministă timpurie din Grecia şi România, scriitoarea Cristina Monțescu (Ma maman était usagée, Montréal, L’Interligne, 2011; Larmes cadenassées, Paris, L’Harmattan, 2003; Lettres à l’assassin, Écrits des Forges, 2014; La ballade des matrices solitaires, Montréal, Éditions Hashtag, 2020), și artista plastică Maggie Romanovici.

Li se vor alătura dna Diana Corina Haiduc, președinta Asociației Culturale Române (ACR), și dl. Leonard I. Voicu, președintele cenaclului și al Asociației Canadiene a Scriitorilor Români (ACSR), care va fi și moderatorul întâlnirii. 

Iubitorii de artă și cultură românească sunt invitați să participe la această întâlnire ce se va desfășura între orele 18:00 și 20:00, în sala 601 a Centrului comunitar 6767 Côte-des-Neiges.

Întâlnirile Cenaclului Mihai Eminescu se desfășoară la acest centru comunitar grație colaborării cu Asociația Culturală Română și Comunitatea Moldovenilor din Quebec.