Premierul Justin Trudeau a anunțat 175 de milioane de dolari pentru finanțarea unei cercetări „foarte promițătoare” realizate de AbCellera.

Guvernul federal va investi 175 de milioane de dolari pentru a sprijini compania canadiană AbCellera Biologics din Vancouver, a cărei cercetare privind COVID-19 se anunță promițătoare. AbCellera a identificat anticorpi ce ar putea fi folosiți în medicamente pentru a trata virusul SARS-CoV-2. Mai precis, potrivit ministrului federal al Inovației, Navdeep Bains, AbCellera a identificat peste 500 de anticorpi de la un pacient care s-a vindecat de COVID-19.

Finanțarea din partea guvernului va ajuta această companie să își continue activitatea de cercetare și să înceapă testele umane, în luna iulie sau chiar mai devreme.

În martie, AbCellera a declarat că lucrează cu compania americană Eli Lilly and Co pentru a dezvolta în parteneriat produse bazate pe anticorpi pentru tratamentul și prevenirea bolii COVID-19.

Tot în martie, Ottawa a anunțat că AbCellera este una din companiile canadiene care vor beneficia de o porțiune din cele 192 de milioane de dolari alocate pentru COVID-19 în cadrul programului Strategic Innovation Fund.

Pe 23 aprilie, Justin Trudeau a anunțat că peste un miliard de dolari vor fi investiți într-o strategie națională de cercetare medicală pentru combaterea COVID-19. Această strategie este axată pe trei direcții majore: dezvoltarea unui vaccin, producerea unor tratamente și trasarea virusului.

CITIȚI ȘI:

O persoană care s-a vindecat de COVID-19 dezvoltă imunitate?
Este posibil să știm dacă o persoană a avut COVID-19 după ce s-a vindecat?
De ce va dura mai mult de un an pentru ca un vaccin COVID-19 să ajungă pe piață