Un festival internațional anual dedicat artei marionetelor, care se adresează atât copiilor cât și adulților.

Festival de Casteliers, ajuns anul acesta la a 15-a ediție, se desfășoară între 4 și 8 martie 2020, oferind spectacole remarcabile ale unor trupe profesioniste de aici – Quebec și Vancouver, și din străinătate – China, Finlanda, Belgia, Grecia, Franța, Marea Britanie și Mexic. În total, programul cuprinde zece spectacole, o seară de scurtmetraje de animație (Quebec și Scoția), pentru adulți și adolescenți de peste 13 ani, și una de piese scurte de teatru de păpuși, pentru o audiență largă, de peste zece ani.

În paralel, Festival de Casteliers oferă publicului amator o serie de alte activități: expoziții (La rue des rêveries la Galerie d’Outremont, À la manière de Nick Park la Auditoriun Paul-Gérin-Lajoie) conferințe, ateliere, ca de exemplu ME – la marionnette des émotions, la Bibliothèque Robert-Bourassa. Multe din aceste activități sunt cu intrare liberă.

Spectacolele au loc la Théâtre Outremont (1248, avenue Bernard Ouest, Outremont, H2V 2V6), Le Gesù (1200 rue de Bleury, Montreal, H3B 3J3), Théâtre Aux Écuries (7285 rue Chabot, Montreal, H2E 2K7), precum și în alte spații și săli din Montreal. Consultați site-ul oficial al festivalului, festival.casteliers.ca, pentru programul complet, tarife și locuri de desfășurare.

CITIȚI ȘI:

Festival International du Film pour Enfants de Montréal, o versiune familială a celor mai mari evenimente cinematografice din lume
Art Souterrain, un festival care face arta contemporană accesibilă unui public larg
Rendez-vous Québec cinéma, unicul festival dedicat în întregime filmului quebechez