Laval

În Laval, printre candidații care se prezintă la aceste alegeri municipale regăsim trei nume cu rezonanțe românești: Flavia Alexandra Novac în districtul Sainte-Rose din partea partidului Mouvement lavallois, Julius Bute pe listele Laval citoyens în Val-Des-Arbres și Adrian Nedelcu în districtul Sainte-Dorothée din partea aceluiași partid, Laval citoyens. Despre acești trei candidați am publicat mai pe larg în cele două ediții ale lunii octombrie. Vă invităm să citiți aceste articole aici și aici.

Cei trei candidați de origine română care se prezintă la alegerile municipale din Laval: (de la stânga la dreapta) Julius Bute, Flavia Alexandra Novac și Adrian Nedelcu.

Montreal

Magda Popeanu, consilieră municipală în Côte-des-Neiges. FOTO: montreal.ca.

La Montreal, Magda Popeanu, consilier municipal din 2013 în arondismentul Côte-des-Neiges–Notre-Dame-de-Grâce, districtul Côte-des-Neiges, încearcă să câștige un nou mandat sub culorile Projet Montréal, partidul condus de actualul primar al orașului, Valérie Plante. Reamintim că în cadrul administrației Plante, Magda Popeanu a asumat și funcția de vicepreședintă a comitetului executiv și de responsabilă privind cultura și diversitatea montrealeză. Magda Popeanu s-a implicat în susținerea politică a partidului Projet Montréal încă din 2005, fiind aleasă președintă în perioada 2006 – 2010.

Rive-Sud

Marcelina Jugureanu, consilieră municipală în orașul Delson. FOTO: Facebook.

În Rive-Sud, în localitatea Delson, Marcelina Jugureanu a fost deja aleasă în luna septembrie, prin aclamație, în funcția de consilieră în districtul nr. 3 din partea partidului Alliance Delson. Absolventă HEC Montréal (în gestiune) și al Institutului de Leadership en Gestion (marketing aplicat și leadership), Marcelina Jugureanu a fondat în 2013 compania de software pentru automatizări industriale MJ Feed Mill Systems, în cadrul căreia a activat până în 2018. Ea a fost și directoarea Camerei de Comerț și Industrie Royal Roussillon (2016-2018), iar la alegerile provinciale din 2018 s-a prezentat în circumscripția Sanguinet din partea Partidului liberal din Quebec (PLQ).

Pentru mai multe detalii privind desfășurarea votului consultați site-ul www.electionsmunicipales.gouv.qc.ca. Reamintim că la Montreal scrutinul se va ține pe durata a două zile, 6 și 7 noiembrie. În restul provinciei cetățenii vor putea vota duminică, 7 noiembrie.

CITIȚI ȘI:

Alegeri municipale în Quebec: Care este structura puterii la nivel municipal?