Pentru al patrulea an consecutiv, Asociația Culturală Română din Montreal, în colaborare cu Primăria arondismentului Côte-des-Neiges-Notre-Dame-de-Grâce, a organizat acțiunea „Primăvară pentru bunicii noștri”.

Ca și în anii precedenți, această campanie menită să aducă un zâmbet seniorilor comunității noastre, membri ai Clubului de Aur, s-a desfășurat în preajma Mărțișorului. Aceștia au primit pachete cu diverse bunătăți românești oferite de compania Maxim Impex, partener fidel al acestei acțiuni, precum și câte un mărțișor.

 Csaba Kirschner, membru al Asociației Culturale Române și benevol la distribuirea pachetelor.

Alături de Corina Diana Haiduc, președinta Asociației Culturale Române (ACR) și inițiatoarea „Primăverii pentru bunicii noștri”, anul acesta la distribuirea pachetelor a participat și dna Tullia Balla, Consul General al României la Montreal. Ea a oferit un frumos mesaj cu urări de primăvară, semnat de întreaga echipă a consulatului: „Ziua Mărțișorului, a primăverii și a speranței pentru cei departe de țară împletește dorurile și reînvie tradițiile. Odată cu venirea primăverii natura ne învață că există speranță și regenerare. Vă îndemnăm să purtați Mărțișorul cu mândrie, ca simbol al tradițiilor noastre și al conectării cu rădăcinile noastre culturale.”

Un gest frumos, devenit deja tradiție, care a adus căldură și emoție în inimile tuturor.

Citiți despre această campanie în anii precedenți:

Primăvară pentru bunicii noștri, ediția 2023
Pentru părinții și bunicii noștri
Bucuria mărțișorului